fbpx
Hoogendoorn

Radboud faculteit

De Radboud Universiteit in Nijmegen is een nieuwe faculteit Sociale Wetenschappen aan het realiseren. Het project zal bestaan uit twee bouwdelen die via een grand café met elkaar verbonden zijn. Naar verwachting zal het gebouw in 2021 in gebruik worden genomen.

 

BVO 27.000m2
Regio Gelderland
BREEAM
Nieuwbouw
Over het project

De universiteit investeert al langere tijd in een nieuwe groene campus met goede moderne onderwijs- en onderzoeksvoorzieningen. Ook andere faculteiten krijgen nieuwe of gerenoveerde gebouwen. Zo ontstaat er langzaam een moderne campus in een parkachtige omgeving.

In het nieuwe gebouw bevinden zich voor het eerst alle sociale wetenschappen onder één dak. In het gebouw is plaats voor onderwijs, onderzoek en het ondersteunend personeel: zo kan er een optimale uitwisseling plaatsvinden. Het nieuwe gebouw bestaat uit twee gebouwen die via een grand café met elkaar verbonden zijn. Het ene bouwdeel is drie verdiepingen hoog en het andere deel vier verdiepingen. In het ontwerp is aandacht voor ruimtelijkheid en licht.

Een groene campus betekent ook waterbesparende installaties, zoals magneetkleppen die de watertoevoer afsluiten als er geen personen in de toiletgroepen zijn. En ook speciale infrarood kranen die het waterverbruik verminderen en die tegelijkertijd als krachtige handdroger werken.