fbpx
Hoogendoorn

Waterinstallaties

Een waterinstallatie dient in Nederland aan uitgebreide wet- en regelgeving te voldoen. Daarom kiest u voor vakmanschap en ervaring. Wij zorgen voor een veilig en duurzaam ontwerp, calculatie en installatie van uw drinkwatersysteem.

werknemers, hoogendoorn

 

 

Veilig drinkwater

Voor de installatie van drinkwater wilt u kunnen vertrouwen op een specialist. Om te voldoen aan de hoge eisen die in Nederland worden gesteld aan een waterinstallatie, maar ook om proactief de kans op een legionellabesmetting te voorkomen. Een legionella preventie adviseur denkt vanaf de beginfase van een project mee hoe we de waterinstallatie zo beheersbaar mogelijk kunnen maken.

 

Veilig water vinden wij enorm belangrijk. Dat zie je ook terug in onze mensen, die actief betrokken zijn in de normencommissie met het ministerie van VROM, ISO, KIWA en keuringsinstanties in het comité.

 

“Wij zorgen dat onze installaties aan de regels voldoen. Daarin lopen we voorop, we hebben jongens in verschillende normencommissies zitten.”

Marco Lek

 

 

Water dat werkt

Onze engineers maken een nauwkeurige berekening om de waterdruk en de diameter van de waterleiding goed op elkaar aan te sluiten, om een optimale legionellapreventie te verzekeren. Ook stemmen we het leidingmateriaal af. Vaak is dat kunststof, maar in sommige gevallen wordt nog gewerkt met koper, zoals bij het circulaire pand de Circl van ABN Amro. Onze vakmensen beheersen de nieuwste én oudere technieken, van knel- en persfittingen tot hardsolderen.

Daarbij houden we rekening met praktisch beheer na oplevering en denken we mee over belangrijke zaken als waterbesparing en duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan warmteterugwinsystemen of infrarood kranen die het waterverbruik verminderen en die tegelijkertijd als krachtige handdroger werken. Van concept tot uitvoering, wij geven leiding aan water.