fbpx
Hoogendoorn

Opdrachtbevestiging Rosewood Hotel Group

Hoogendoorn heeft opdracht gekregen voor de sanitaire installaties voor het nieuwe vijfsterren plus hotel van de Rosewood Hotel Group in Amsterdam.

 

 

We zijn ontzettend trots dat we onderdeel uitmaken van het bouwteam voor de realisatie van Rosewood Hotel Group Amsterdam.

Het hotel moet een van meest luxe hotels worden van Amsterdam. De keten heeft al drie hotels in Europa maar wil dit de komende jaren uitbreiden naar maar liefst 11 hotels op Europese bodem.

Het nieuwe hotel wordt gevestigd in het oude Paleis van Justitie aan de Prinsengracht. Het gebouw, deels gebouwd in 1665, heeft een oppervlakte van ruim 21.000 m2 en waarin het ruimte biedt aan 134 luxe kamers en suites. Het grootste aantal vierkante meters wordt gebruikt voor openbare ruimtes. Zo worden er in hotel onder andere, op het gebied van eten en drinken, twee restaurants en een lounge bar gerealiseerd. Ook wordt er in het hotel een wellness gerealiseerd met binnenzwembad.

In samenwerking met Warmtebouw is de werkvoorbereiding al gestart en naar verwachting wordt het project najaar 2023 opgeleverd.


Meer informatie over dit project is te lezen op de website van Rosewood Hotel Group

Artist impression van Studio Piet Boon.