fbpx
Hoogendoorn

Over ons

Hoogendoorn is de sanitair installatie specialist voor de utiliteitsbouw  in de Randstad. Onze vakexperts adviseren, ontwerpen en installeren systemen voor watervoorziening, afvoertechniek, brandbeveiliging, legionellapreventie en sanitaire objecten. Van tekentafel tot beheer, wij zijn de partner van bouwend Nederland.

werknemers, hoogendoorn

Onze historie

Kwaliteit sinds 1930

Van loodgieter tot sanitair specialist

In 1930 begon Pieter Hoogendoorn in Woerden zijn eigen sanitair installatiebedrijf. Met één set gereedschap, een kopje koffie en een praatje tussendoor. Zijn voorkeur ging uit naar onderhoud, lekker met zijn handen bezig zijn. Al snel maakte hij naam: met zijn rammelende fiets vol gereedschap viel hij al snel op als de nieuwe loodgieter. Altijd op zoek naar een nieuwe klus. Die daadkrachtige ondernemersgeest voelen we bij Hoogendoorn vandaag de dag nog steeds.

 

Grote opdrachten in de utiliteitsbouw

De jaren na de oorlog groeide Pieters bedrijf enorm. Nalatig onderhoud en de grote golf van nieuwbouwprojecten gaven het bedrijf steeds meer vorm. Met de komst van onze eerste tekenaar in vaste dienst als bedrijfsleider, kregen we de eerste grote projecten in de utiliteitsbouw. Enkele Hoogendoorn generaties later is onze ontwerpafdeling uitgegroeid tot een groot team met geavanceerde BIM-engineering software, waarmee zeer nauwkeurig in 3D gebouwd kan worden.

 

De juiste koers

Na jaren van succesvolle groei besloot de directie in de jaren ‘80 om opnieuw richting te bepalen. Niet focussen op groei maar op een goed product.  Met inmiddels de vierde generatie Hoogendoorn aan het roer is dat nog steeds onze grootste prioriteit.

Hoogendoorn door de tijd

1930

Ambachtsman Pieter Hoogendoorn start als installatiebedrijf

1950-1955

Grote groei door achterstallig onderhoud oorlog

1955

Het kantoor met werkplaats aan de Jan Kriegestraat wordt gebouwd

1963

Eerste bedrijfsleider én tevens tekenaar wordt aangenomen binnen Hoogendoorn

1980

Hoogendoorn viert haar 50 jarig jubileum in de werkplaats op de Jan Kriegestraat

1985

Het besluit valt dat Hoogendoorn zich alleen nog gaat richten op utiliteitsbouw. Zoon Piet, 3de generatie treedt toe als directeur

2020

Overdracht van Piet naar Pieter, de 4de generatie

foto, eigenaren, hoogendoorn