fbpx
Hoogendoorn

Opdrachtbevestiging The Ensemble Amsterdam

Hoogendoorn heeft opdracht voor de realisatie van de sanitaire installaties van het project The Ensemble aan de Karspeldreef 14-16 Amsterdam. 

 

 

 

Over het project

The Ensemble ligt aan de Karspeldreef 14-16 in Amsterdam Zuidoost. Het imposante nieuwbouw project bestaat uit twee woontorens, ca. 5.000 m2 plint en nog eens 19.000 m2 kantoorruimte. De hoogste toren kent een hoogte van 119 meter en komt op de hoek van Karspeldreef en Spoorpark.

De hoge plint bevat zes lagen en biedt ruimte voor maatschappelijke en commerciële activiteiten. Er is onder andere plek voor een gezondheidscentrum, horeca- en sportvoorzieningen en een ondergrondse parkeergarage.

De twee (woon)torens bestaan onder andere  uit 592 woningen in de vrije-, midden- en sociale huursector. De moderne appartementen bieden plek voor jong en oud en voor verschillende levensfases.

 

Rol Hoogendoorn

Wij verzorgen de complete sanitaire installatie voor de zowel de woontorens, kantoren als de plint. Mede dankzij de gemeente Amsterdam als ontwikkelaar heeft het project hoge ambities op het gebied van duurzaamheid: onder andere de kantoren zijn ontworpen om BREEAM Excellent te behalen.

In opdracht van, en in samenwerking met, Bosman Bedrijven uit Leusden zal dit project worden uitgevoerd. De uitvoering zal in Q2 2022 starten en zal naar planning opgeleverd worden in 2025.

Het project is naar een ontwerp van de architecten Conix RDBM Architecten.