fbpx
Hoogendoorn

Datacentra

Ook als er veel water nodig is, maar weinig sanitair zijn wij de juiste bouwpartner. Wij hebben ruime ervaring met grote datacentra, waar stofvrij werken en betrouwbare koeloplossingen essentieel zijn.

BVO 60.000m2
Regio West-Nederland
Nieuwbouw
data centra, foto, hoogendoorn
Over het project

Hoogendoorn ontwerpt en installeert ook passende installaties voor datacenters. De massaopslag van uw en onze digitale gegevens gebeurt onder andere in datacenters. Hoogendoorn is reeds vele jaren voor vele een bekende partner in deze bedrijfstak.

 

Wij ontwerpen voor flexibiliteit, kwaliteit en duurzaamheid.

De afgelopen jaren hebben wij voor diverse opdrachtgevers en eindgebruikers ruim 60.000 m2 datacenter oppervlakte voorzien van passende installaties. Elke installatie past nauwkeurig bij de flexibiliteit die gewenst is in deze markt. Buiten de gebruikelijke toestellen zoals toiletten, wastafels en pantry’s biedt Hoogendoorn meer voor deze bijzondere utiliteitsgebouwen. Een groot deel van de installaties voor datacenters bestaat uit koeling voor de computers.

Hoe groter het verhuurbare oppervlak, des te groter wordt het koelend vermogen. Voor het dagelijks gebruik zijn conventionele koelmachines en bronnen de juiste oplossing. Echter, bij bovennormale warmteproductie als gevolg van piekgebruik door de computers of warm weer, is drinkwater de oplossing. Uit het oogpunt van duurzaamheid wordt drinkwater slechts gebruikt voor incidentele piekkoeling via koeltorens of Hybride koelers. Hoogendoorn ontwerpt hiervoor een legionella-technisch veilige en duurzame oplossing.

De benodigde koeling van de diverse ruimtes resulteert in condenswaterafzetting in cracks en condensors van de splitunits. Hoogendoorn berekent en ontwerpt een voldoende grote, stankvrije en dampdichte vuilwaterinstallatie.

Uiteraard kunnen alle installaties volledig “as-build BIM” geëngineerd worden en via een digitaal commissioning protocol getest en opgeleverd worden. Elk commissioningslevel kan via onze eigen tabletapplicatie op elk gewenst moment verstrekt worden. Bij ingebruikname kunnen direct alle documenten digitaal verstrekt  worden, indien gewenst Engelstalig. Bij de opleverdocumenten worden indien gewenst lijsten voor “critical spare parts“, “life span components” en “corrective measures on deviations from the minimal conditions” aangeleverd.