fbpx
Hoogendoorn

De Brug VUmc

De renovatie van het brug gebouw aan de Boelelaan in Amsterdam is gestart. De renovatie is medio 2023 gereed.

BVO 4.045m2
Regio Noord-Hollad
Renovatie

 

Over het project

Boven één van de drukste wegen van Amsterdam vindt de komende twee jaar een renovatie plaats. Aan de Boelelaan in Amsterdam bevindt zich het “Brug gebouw” van het Amsterdam UMC wat het ziekenhuis en de polikliniek met elkaar verbindt.

Het gebouw kent twee verdiepingen. Op de eerste verdieping realiseert het bouwteam kantoorruimtes. Op de tweede verdieping komen klinisch chemisch en hematologische laboratoria. Hoogendoorn is aangesloten voor de sanitaire installatietechniek. Daarbij realiseren wij twee nieuwe toiletgroepen en zijn er diverse sanitaire uitdagingen op de tweede verdieping in het laboratoria. Hierbij is het van belang dat er zowel bedrijfs- als demiwater naar de diverse labmeubels wordt geleid en dat er water beschikbaar is voor de nood- en oogdouches. Tot slot realiseren wij een apart brandhaspelnet op beide verdiepingen.

De grootste uitdaging van dit project ligt in de bereikbaarheid van de laboratoria. Een deel hiervan zijn tijdens de renovatie 24/7 in gebruik. Hiervoor worden meerdere malen noodvoorzieningen gemaakt zodat het werk van de laboratoria door kan gaan.

Het project staat voor oplevering medio 2023.