fbpx
Hoogendoorn

The Ensemble

Aan de Karspeldreef in Amsterdam-Zuidoost staat in 2025 the Ensemble: een mixed-use project met bestemming voor wonen, werken en sociale en maatschappelijke ruimtes.

BVO 75.380m2
Regio Noord-Holland
BREEAM
Nieuwbouw

 

Over het project

The Ensemble ligt aan de Karspeldreef 14-16 in Amsterdam Zuidoost. Het imposante nieuwbouw project bestaat uit twee woontorens, ca. 5.000 m2 plint en nog eens 19.000 m2 kantoorruimte. De hoogste toren kent een hoogte van 119 meter en komt op de hoek van Karspeldreef en Spoorpark. Het project maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van Amstel III.

De hoge plint bevat zes lagen en biedt ruimte voor maatschappelijke en commerciële activiteiten. Er is onder andere plek voor een gezondheidscentrum, horeca- en sportvoorzieningen en een ondergrondse parkeergarage.

De twee (woon)torens bestaan onder andere  uit 592 woningen in de vrije-, midden- en sociale huursector. De moderne appartementen bieden plek voor jong en oud en voor verschillende levensfases.

 

 

 

Duurzaamheid

Voor de kantoren wordt de procedure voor BREEAM Excellent doorlopen. Wij leveren hier een bijdrage aan doormiddel van waterbesparende voorzieningen zoals waterbesparende sanitaire voorzieningen, lekdetectie en automatisch afsluiters o.b.v. aanwezigheidsdetectie.

 

Dit project is in uitvoering in opdracht van Bosman Bouwbedrijven.