fbpx
Hoogendoorn

HollandPTC te Delft

De nieuwbouw voor Holland Particle Therapy Center (Holland PTC) wordt een behandelcentrum voor kanker waarin zowel behandeling als onderzoek met protonentherapie kan worden uitgevoerd

BVO 8.500m2
Regio Zuid-Holland
Nieuwbouw
hollandptc, hoogendoorn
Over het project

In Delft is woensdag 6 mei 2015 de bouw van de eerste protonenkliniek in Nederland gestart. Hiermee komt protonentherapie medio 2017 binnen handbereik voor kankerpatiënten in Nederland. “Het slaan van de eerste paal van dit geavanceerde behandel- en onderzoekscentrum voor protonentherapie symboliseert een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen kanker”, aldus Prof. dr. Ernst Kuipers, voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Vertegenwoordigers van HollandPTC, Erasmus MC, LUMC en TU Delft, politici, artsen, onderzoekers en het bouwteam kwamen op de TU Delft campus bijeen om, na jaren van intensieve voorbereiding, getuige te zijn van de start van de bouw van het Holland Particle Therapy Centre (HollandPTC). J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros zijn geselecteerd voor de realisatie van behandelcentrum HollandPTC.

Hoogendoorn is geselecteerd om de S-installaties te realiseren in het nieuwbouw project.

 

Behandeling, onderzoek en onderwijs

HollandPTC wordt midden in het dichtstbevolkte gebied van Nederland gebouwd en richt zich naast een optimale behandeling van kankerpatiënten met protonen ook op baanbrekend, (klinisch) wetenschappelijk en technologisch onderzoek en op onderwijs. Het centrum is een belangrijk initiatief binnen de Medical Delta, de medisch-technologische samenwerking tussen de universiteiten en universitair medische centra van Leiden, Delft en Rotterdam. Medio 2017 kunnen de eerste patiënten voor protonentherapie terecht bij HollandPTC.