fbpx
Hoogendoorn

Karel du Jardinstraat

BVO 7.200m2
Regio Noord-Holland
Renovatie
Over het project

Het leegstaande pand aan de Karel du Jardinstraat was het voormalige stadsdeelkantoor Zuid Amsterdam. Het pand stond al enige tijd stil en is volledig herontwikkeld. Deze transformatie is gerealiseerd in twee fases. Fase I betreft de renovatie/herontwikkeling van de hoogbouw, fase II de sloop/nieuwbouw van de laagbouw.

 

Fase I

In de eerste fase zijn de eerste t/m vierde verdieping getransformeerd naar in totaal 53 huurappartementen in het middensegment. Hoogendoorn heeft hierin de complete sanitaire installatie gerealiseerd. Daarnaast is ook aan de buitenkant van het pand een zichtbare verandering: er zijn Franse balkons gerealiseerd en de gevel is gerenoveerd waarbij het metselwerk is hersteld en de kozijnen zijn vervangen.

 

Fase II

Naast het getransformeerde gebouw worden nieuwe appartemeten gerealiseerd. De 24 tweekamerappartementen zijn opgebouwd uit maisonnettes. Hoogendoorn levert en monteert de complete sanitaire installaties ten behoeve van deze appartementen. Op de begane grond, waar ruime plek is voor retail, zijn casco installaties gerealiseerd.

 

Karel du Jardinstraat is een project van de Caransa Groep en is uitgevoerd in opdracht van Terberg Totaal Installaties. Naar verwachting is de volledige transformatie van het pand opgeleverd in oktober 2021.