fbpx
Hoogendoorn

Little C

 

BVO 20.000m2
Regio Zuid-Holland
Renovatie
Over het project

Little C is dé nieuwe woon-en werkplek in hartje Rotterdam. Op de kop van de Coolhaven zijn ruim 200 woningen en 10.000 m2 aan diverse (plint)faciliteiten en werkruimten gerealiseerd.

In Little C is een mix van appartementen, lofts, studio’s, daktuinen, ontmoetingspleinen, kantoren, werkplekken, ateliers, horeca en kleinschalige winkels. De rand van de levendige buurt loopt over in een groen stadspark aan de kade van Coolhaven. Ook de korte afstand van de binnenstad en andere Rotterdamse hotspots zoals Museumpark en de Witte de Withstraat maakt Little C tot een bijzondere plek.

Kenmerken voor de ontwikkeling zijn de verrassende combinatie tussen stedelijke verdichting en tegelijkertijd wonen en werken in de luwte. De architectuur krijgt een authentieke en industriële uitstraling, die doet denken aan The Village en Pearl District in wereldsteden als New York en Portland.

Hoogendoorn heeft de installaties voor het Kelderdek, Bouwdeel A2 (kantoren en Familiehuis Daniel den Hoed) en Bouwdeel A3 (kantoren en woningen) verzorgd.