fbpx
Hoogendoorn

MBO Utrecht

MBO Utrecht renoveert haar schoolgebouwen tot een Onderwijsboulevard van 21.550 m2 BVO. De boulevard wordt gerealiseerd aan de Australiëlaan in Utrecht. Naar verwachting is de oplevering in het najaar 2022.

BVO 21.550m2
Regio Utrecht
Renovatie

 

Over het project

De grootschalige renovatie is een meerjarenproject en wordt in fases uitgevoerd. Een grote uitdaging is het gebruik van de andere gebouwen: er wordt tegelijkertijd ook gewoon les gegeven in de andere gedeeltes.

De nieuwe Onderwijsboulevard bestaat uit flexibele gebouwen en is aanpasbaar aan onderwijsontwikkelingen. Zo krijgen alle gebruikersgroepen hun eigen kleinschalige en veilige leeromgeving en is er ruimte voor up-to-date praktijklokalen, projectruimtes en theorielokalen. De boulevard wordt energiezuinig en circulair gebouwd maar kent geen duurzaamheidscertificaat.

 

Onze bijdrage

Hoogendoorn realiseert nieuwe drinkwater installaties in de te renoveren gebouwen. Daarnaast wordt er een separaat bluswaternet gemaakt door hergebruik van bestaande waterleidingen en worden afvoerinstallaties deels vernieuwd en deels hersteld. Tot slot worden sanitaire toestellen gemonteerd en wordt er een regenwater afvoerinstallatie aangebracht.

Een van de grootste uitdagingen volgens projectleider Arie de Groot is het tekenwerk. Er zijn beperkte revisietekeningen beschikbaar van de gebouwen. Hierdoor komt er veel schouw werk op de locatie bij kijken om de installatie zo goed als mogelijk as build in kaart te brengen voor de engineering. Dit vraagt veel deskundigheid op het gebied van sanitaire installaties maar is zeker geen onontgonnen terrein voor Hoogendoorn.

 


Meer informatie over dit project is te lezen op de website van MBO Utrecht