fbpx
Hoogendoorn

Rosewood Hotel

In 2023 zal het meest luxueuze hotel van Nederland zijn deuren openen. Aan de Prinsengracht in Amsterdam worden momenteel de voorbereidingen getroffen voor het ombouwen van het voormalig Paleis van Justitie tot een Rosewood-hotel.

BVO 21.000m2
Regio Noord-Hollad
Renovatie

 

Over het project

Het hotel van Rosewood Hotel Group in Amsterdam moet een van meest luxe hotels worden van de stad. Het nieuwe hotel wordt gevestigd in het oude Paleis van Justitie aan de Prinsengracht. Het gebouw, deels gebouwd in 1665, heeft een oppervlakte van ruim 21.000 m2 en waarin het ruimte biedt aan 134 luxe kamers en suites. Het grootste aantal vierkante meters wordt gebruikt voor openbare ruimtes. Zo worden er in hotel onder andere, op het gebied van eten en drinken, twee restaurants en een lounge bar gerealiseerd. Ook wordt er in het hotel een wellness gerealiseerd met binnenzwembad.

 

Onze werkzaamheden

Onze werkzaamheden zijn al gestart. Onder andere is de werkvoorbereiding betrokken bij het engineeren en modelleren van de ontwerpen. Daarnaast wordt het gebouw volledig gestript waarna het opnieuw wordt ingedeeld en geïnstalleerd. Zodra de bouw in de volgende fase zit gaan we starten met de installatie van onder andere vuilwaterafvoeren, drinkwater- en hemelwaterinstallatie, sanitair en blusvoorzieningen.