fbpx
Hoogendoorn

Scheldeplein 1-5 Amsterdam

Het monumentale pand aan het Scheldeplein 1-5 in Amsterdam is in herontwikkeling. Het gebouw wordt grondig gerenoveerd en er wordt voorzien van een nieuwe bouwlaag met luxe appartementen.

BVO 5.500m2
Regio Noord-Holland
Nieuwbouw
Renovatie
Over het project

Het markante pand aan het Scheldeplein is gebouwd in 1931. Hier opende destijds garagebedrijf Sieberg. In de jaren die volgenden vestigden zich in het gebouw uiteenlopende bedrijven. Het gebouw is volledig  verhuurd en in gebruik door onder andere de Albert Heijn, een openbare parkeergarage en bowlingcentrum Knijn. Sinds 2012 is het gebouw in eigendom van Caransa Groep.

 

Duurzame herontwikkeling

De renovatie betreft het renoveren van de oorspronkelijke gevel en het creëren van een nieuwe bouwlaag. Hierin worden negen luxe appartementen gerealiseerd. Het project wordt duurzaam herontwikkeld met op de verdiepingen isolerend HR++ glas; de appartementen worden voorzien van zonnepanelen op het dak.

 

Onze bijdrage

Hoogendoorn realiseert de complete installaties van de negen luxe appartementen. Daarnaast verzorgen wij de complete installatie infrastructuur in het gebouw voor welke deels al voorbereid en gerealiseerd zijn bij de renovatie van het bowlingcentrum Knijn. Tot slot realiseren wij ook de installaties voor de retail units op de begane grond.

 

Voor bowlingcentrum Knijn is er een complete renovatie uitgevoerd. Voorafgaand aan deze renovatie is er een advies opgesteld vanuit Hoogendoorn. Hierbij zijn bestaande drinkwaterinstallatie, vuil-, en hemelwaterafvoer installaties geïnventariseerd, is er een advies uitgebracht van de staat van de bestaande installaties. Daaruit voortkomend is er een nieuw installatieontwerp ontworpen welke voldeed aan de huidige normeringen. Uitvoeringswerkzaamheden van dit ontwerp zijn onder andere het integreren van zowel de bestaande als bars op de nieuwe installatie en zijn er nieuwe zinken hemelwaterafvoeren geplaatst aan de gevels.