fbpx
Hoogendoorn

Soho House

Vlak achter het Koninklijk Paleis Amsterdam op de Dam, in het voormalige Bungehuis, heeft de besloten club Soho House in juli 2018 haar Nederlandse vestiging geopend.

BVO 8.850m2
Regio Noord-Holland
Renovatie
soho house, hoogendoorn
Over het project

Het Bungehuis is gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw als handelskantoor, vanaf de jaren 70 doet het dienst als universiteitsgebouw. Het zes verdiepingen tellende Rijksmonument wordt gekenmerkt door talloze expressieve details. Zo zijn de voor- en achtergevel van het pand bekleed met platen kalksteen en graniet en wordt de ingang geflankeerd door art deco sculpturen.

Soho House is opgericht in 1995 als een besloten club voor mensen die werkzaam zijn in de film, media en creatieve industrie en biedt een platform voor haar leden; gelijkgestemden uit het plaatselijke en wereldwijde netwerk van de creatieve sector ontmoeten elkaar, wisselen ideeën uit, stimuleren en inspireren elkaar, werken en ontspannen. Momenteel heeft Soho House 12 huizen wereldwijd, Men richt zich niet op snelle groei, maar op het vestigen van Soho houses op bijzondere plekken.

Het Soho House telt 79 slaapkamers. Op de begane grond zijn publieke functies: een Venetiaans restaurant Cecconi’s (naar het concept van het bekende Cecconi’s restaurant in Miami, West Hollywood en London) en een spa/wellness van Soho's eigen concept 'The Cowshed' met winkel.