fbpx
Hoogendoorn

The Bridge Amsterdam

BVO 10.000m2
Regio Amsterdam
BREEAM
Nieuwbouw
Over het project

The Bridge Amsterdam heeft de bestemming wonen en werken. Het nieuwbouw complex bestaat uit twee torens van ca 40 en 60 meter hoog die middels de begane grond met elkaar verbonden zijn. De hoogste toren biedt ruimte voor 162 twee- en driekamerappartementen, waarvan een gedeelte bestemd is voor sociale huur. De andere toren, ruim 9.600 m2, krijgt een kantoorbestemming. Zowel alle woningen als kantoorverdiepingen beschikken over een balkon of buitenruimte.

 

Duurzaamheid

Het streven is om het gebouw casco WELL-Gold te certificeren. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van diverse duurzaamheidsaspecten. Bijzonder is de rol van de dakvlakken: deze worden ingezet om een positieve bijdrage te leveren aan de duurzaamheid binnen het gebied. Voorbeelden hiervan zijn onder andere regenopvang, daktuinen die de biodiversiteit vergroten en het opwekken van energie met zonnepanelen.

 

 

 

Amstel III

Het woongebied in Amsterdam Zuidoost breidt fors uit. Amstel III, een gebied ter grootte van 200 voetbalvelden, transformeert de komende jaren in een plek voor wonen en werken. Tussen 2021 - 2026 realiseert de gemeente Amsterdam ruim 5.000 stadswoningen met diverse projecten.

The Bridge, de brug, is één van de projecten en verwijst naar de snelle toegang naar Amsterdam en met een ligging aan diverse uitvalswegen en ov stations bevindt het zich op een ideale plek voor een nieuwe woonwijk.

 

Het project is in uitvoering en opdracht van Terberg Totaal Installaties en wordt Q4-2024 in fases opgeleverd.


Meer informatie over de ontwikkeling van Amstel III is te lezen op de website van de Gemeente Amsterdam of op de projectenwebsite van The Bridge Amsterdam.