fbpx
Hoogendoorn

The Cloud

The Cloud is een herontwikkeld kantoorgebouw nabij Amsterdam Amstel. De transformatie heeft geleid tot een BREAAM-label Very Good met energielabel A. Het project is in 2017 opgeleverd en in gebruik genomen door huurders zoals Uber en Spaces. 

BVO 22.700m2
Regio Noord-Holland
BREEAM
Renovatie
Over het project

In het voormalige kantoorpand van de ING is een nieuw en modern kantoor gerealiseerd. Het vernieuwde kantoor is hernoemd tot The Cloud en krijgt een vloeroppervlak van 22.700 m2 met 195 parkeerplaatsen in een eigen ondergelegen parkeergarage.

De huidige binnentuin werd overdekt met een glazen dak waardoor een indrukwekkend atrium is ontstaan. Het atriumdak is gedeeltelijk bedekt met zonnecellen waarmee elektrische auto’s en fietsen in de parkeergarage kunnen worden geladen. Alle gevels zijn vernieuwd en het glasoppervlak hierin wordt uitgebreid. Hiermee is een transparant en open gebouw ontstaan waarin het atrium het nieuwe middelpunt is geworden. Bij oplevering heeft het gebouw voldaan aan een aantal zeer hoge duurzaamheidseisen waarmee de Breeam-certificering Very Good is behaald.