fbpx
Hoogendoorn

Ziggo Dome

In Amsterdam is Nederlands' grootste concertzaal in 2012 geopend. De Ziggo Dome is een vierkant gebouw van 90 meter bij 90 meter met een hoogte van 30 meter. Aan de buitenkant telt de "Dome" ontworpen door Benthem Crouwel Architekten 840.000 LED lampjes waar videobeelden op getoond worden.

BVO 51.000m2
Regio Noord-Holland
Nieuwbouw
ziggo dome, hoogendoorn
Over het project

In de Ziggo Dome draait alles om livemuziek en entertainment. Grote nationale en internationale artiesten komen vanaf 2012 naar de Ziggo Dome. Daarnaast kunt u genieten van family entertainment en andere evenementen. Deze unieke locatie is gebouwd naast de Amsterdam ArenA en biedt ruimte aan maximaal 17.000 muziekfans.

Warmtebouw Utrecht is de opdracht gegeven om het ontwerp en realisatie van alle klimaattechnische en sanitaire installaties, van een hoogwaardig concert- en evenementengebouw voor versterkte muziek te realiseren. De installaties zijn volledig ontworpen op een duurzaam en multifunctioneel gebruik met zeer sterk wisselende thermische belastingen. De sanitaire installaties zijn, in opdracht van Warmtebouw, door Hoogendoorn verzorgd.