fbpx
Hoogendoorn

Modulair bouwen voor Derriford Hospital, UK

Hoogendoorn heeft 20 containerunits geassembleerd voor het Derriford Hospital in Groot-Brittannië.

 

 

Over het project

In samenwerking met Q-bital, Vink en Vipe Welding hebben wij een bijzonder modulair concept ontwikkeld voor ziekenhuizen.

 

De vraag naar snelle en efficiënte bouwtijd voor ziekenhuizen is in de afgelopen tijd aanzienlijk gestegen. Doormiddel van modulair bouwen worden alle onderdelen van tevoren gebouwd waardoor er tijdens een renovatie of nieuwbouw gewoon doorgewerkt kan worden en er een flinke tijdwinst wordt behaald. Het ziekenhuis, of de -vleugel, is op deze manier onderverdeeld in modules welk volledig flexibel van aard zijn en eveneens op een later moment weer ontkoppeld kunnen worden om ergens anders weer functioneel ingezet te worden. Daarmee is het concept ook nog eens circulair en niet enkel modulair.

 

Voor het Derriford Hospital in Plymouth, Engeland hebben wij 20 containerunits geproduceerd. De ruimtes zijn geproduceerd in containerunits en ingericht naar gelang het doel: van wachtkamer tot operatiekamers. Onze collega's hebben een bijdrage geleverd aan de sanitaire installaties in deze units. In een productiehal in Nieuwegein zijn de verschillende units geassembleerd. Na de assemblage zijn de containerunits verscheept naar Engeland.

 

Het project is succesvol opgeleverd en de containerunits zijn verscheept naar de bestemming.


Ook interesse in modulair bouwen? Lees dan hier meer over onze werkwijze.