fbpx
Hoogendoorn

Opdrachtbevestiging Wonderwoods

Hoogendoorn heeft opdracht gekregen voor de realisatie van de sanitaire installaties van het project Wonderwoods in Utrecht. 

 

 

Over het project

Wonderwoods is een nieuwbouwproject in het centrum van Utrecht. Aan de Croeselaan, aan Utrecht Centraal Jaarbeurszijde worden twee spraakmakende torens gerealiseerd. Beide gebouwen worden verbonden door een ondergrondse stallingsgarage.

De visie van Wonderwoods is helder: het herstellen van de stedelijke biodiversiteit en toekomstige generaties inspireren om in harmonie te leven met ander soorten leven in het hart van de stad.

De torens, met een oppervlakte van in totaal 81.000m2, krijgen een divers programma met onder andere huur- en koopwoningen, kantoren, retail, horeca, educatie en cultuur. Daarnaast wordt er een semipublieke daktuin gerealiseerd met uitkijk over de binnenstad. Om de biodiversiteit in de stad te vergroten worden er maar liefst 360 bomen geplaatst op balkons. Hiermee wil de architect, Stefano Boeri, een verticaal bos realiseren waarmee het project een levend icoon wordt.

 

Rol Hoogendoorn

Wij verzorgen de complete sanitaire installatie voor de kantoren. Voor de 410 koop- en huurwoningen realiseren wij de centrale voorzieningen en de watervoedingen voor het verticale bos. Het project heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid: alles is ontworpen om BREEAM Excellent te behalen.

De uitdaging van dit project zit volgens Christiaan Eichholtz, projectleider bij Hoogendoorn, in de grote en hoogte van het werk. De twee torens krijgen een hoogte van resp. 73 en 105 meter hoog. Dat betekent dat ook op ruim 100 meter hoogte de waterdruk nog steeds goed moet zijn. Tot slot wordt er op het dak regenwater gebufferd zodat dit hergebruikt kan worden.

In opdracht van en in samenwerking met Terberg Installaties uit IJsselstein zal dit project worden uitgevoerd. De uitvoering zal in september 2021 starten en zal naar planning opgeleverd worden in het najaar van 2023.

Het project is naar een ontwerp van de architecten MVSA Architects en Stefano Boeri Architetti.