fbpx
Hoogendoorn

Van derde naar vierde generatie

 

Bij Sanitair Installatie Hoogendoorn gaat het vaak over familie. Niet zo gek, nu de vierde generatie in de persoon van Pieter Hoogendoorn aan het roer staat van het 92-jaar bestaande familiebedrijf. Ook zijn zussen Marie-Louise en Stephanie zijn actief in het bedrijf.

 

Continuïteit waarborgen van ons familiebedrijf

Dit jaar is het 92 jaar geleden dat Sanitair installatie Hoogendoorn werd opgericht. Als familiebedrijf willen we onze continuïteit waarborgen en richten we ons op de toekomst: de volgende generatie. Met veel trots willen wij laten weten dat per 1 januari 2021 Pieter Hoogendoorn mede-eigenaar is geworden van Sanitair-Installatie Hoogendoorn B.V. Daarmee treedt hij als vierde generatie Hoogendoorn toe aan ons prachtige familiebedrijf.

 

Piet Hoogendoorn

Piet Hoogendoorn is in 1983 gestart bij zijn vader, als 3de generatie. De opa van Piet begon in 1930 met het bedrijf. ‘Hij was een echte loodgieter die op zijn fiets en met een emmer gereedschap langs de huizen in Woerden ging. In de jaren vijftig kwam mijn vader in het bedrijf en hij ging meer de nieuwbouwkant uit, met name woningbouw. Mijn vader heeft ook ons pand aan de Jan Kriegestraat gebouwd. In de jaren tachtig sloot ik aan en maakte ik na een paar jaar de bewuste keuze om alleen nog maar voor de utiliteitsbouw te gaan. Dat deden we enerzijds omdat we goede engineers in huis hadden die dat werk aankonden, maar ook omdat de concurrentie in de woningbouw moordend was. De utiliteitsbouw zijn we helemaal gaan perfectioneren en dat opende deuren naar grote aannemers. Zij waren op zoek naar kennis en wij konden dat bieden. Zo zijn we uitgegroeid tot een landelijk opererende, veelzijdige sanitaire installateur met een behoorlijke adviestak.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piet en Pieter tijdens de signing in december 2021

 

Volgende generatie

Pieter is al langere tijd actief als operationeel directeur en sinds 1 januari 2020 ook als algemeen directeur. In een interview tussen Piet en Pieter vertelt hij het volgende: ‘Het is niet zo dat ik op een dag wakker werd en dacht: ik ga het bedrijf overnemen’, vertelt Pieter. ‘Ook qua studie ben ik er nooit zo mee bezig geweest; ik koos voor bedrijfskunde omdat ik daar alle kanten mee op kon. Wat me wel altijd aansprak was de vrijheid die mijn vader had als ondernemer. De vrijheid om je eigen keuzes te maken en een bepaalde koers te bepalen. Bovendien vond ik het ook leuk dat hij onderweg altijd gebouwen kon aanwijzen waar we aan gewerkt hadden, zoals de Amsterdam Arena en kantoren op de Zuidas. Een familiebedrijf heeft heel veel mooie kanten; het gaat al generaties mee, iedereen kent elkaar goed en voelt zich verantwoordelijk. De doelstellingen zijn helder en de trots is sterk te voelen door het hele bedrijf. Daarnaast vinden wij het fijn om zaken te doen met mensen, we maken graag “vriendjes”. Zodoende werd het idee om in het familiebedrijf te stappen steeds aantrekkelijker voor mij. In 2013 zijn we hier een concreet stappenplan voor gaan maken en begon ik op kantoor.’

Bijna 40 jaar later draagt Piet het stokje over aan Pieter. Piet zal de komende jaren nog actief betrokken zijn als adviseur binnen de organisatie. Pieter zal de dagelijkse leiding voortzetten om de continuïteit van het familiebedrijf te waarborgen.